Neato XV-21 worked for a month, now does not

News and information about the Neato XV-11 Robotic Vacuum. All discussion and troubleshooting questions go here.

Neato XV-21 worked for a month, now does not

Postby ethan1701 » December 1st, 2012, 6:25 am

Hi,
I have a Neato XV-21 I bought on Woot 2 months ago.
It worked fine at first, but after a while, it would not respond. The LED would be lit in solid green, and that's it.
Holding down the orange button for 15 seconds would reset the device, and it would work okay for a while.
Last week, that stopped working. The green light would be on, the LCD would not. holding down the orange button would turn off the device, only for it to turn back on to the same stuck state a second later.
And now it's as bad as it's ever been - the green light is on only when plugged into the dock, but within 3 seconds after I move it away, the LED turns off. I've left it to charge overnight and then some, with no solution in sight.

Neato offered to send me a replacement, but only within the US (Which is where I bought it). Problem is, the neato and I are now in Israel, and getting it back to the US (and the replacement back here) will cost almost like the robot did in the first place.

Any idea how this problem might be resolved?
Thanks!
-Ethan
ethan1701
 
Posts: 4
Joined: December 1st, 2012, 5:25 am

Re: Neato XV-21 worked for a month, now deos not

Postby vic7767 » December 1st, 2012, 11:58 am

Try removing both battery packs then reinstall them and test.
Roomba and Neato Mods, come visit: http://www.vic7767.com/

http://www.Robot-Doc.com/
User avatar
vic7767
Robot Master
 
Posts: 11935
Joined: January 14th, 2006, 8:31 pm
Location: Haughton Louisiana - USA

Re: Neato XV-21 worked for a month, now deos not

Postby ethan1701 » December 2nd, 2012, 4:11 pm

Done, no difference.
Other than removing the batteries, is there anything else I can do without voiding the warrantee?
ethan1701
 
Posts: 4
Joined: December 1st, 2012, 5:25 am

Re: Neato XV-21 worked for a month, now deos not

Postby vic7767 » December 2nd, 2012, 4:46 pm

Nope, now would be the time to contact Neato CS for help.
Roomba and Neato Mods, come visit: http://www.vic7767.com/

http://www.Robot-Doc.com/
User avatar
vic7767
Robot Master
 
Posts: 11935
Joined: January 14th, 2006, 8:31 pm
Location: Haughton Louisiana - USA

Re: Neato XV-21 worked for a month, now does not

Postby ethan1701 » December 6th, 2012, 3:32 pm

I got a new set of spare batteries from a friend who also has a Neato.
As soon as I put them in, the robot came to life. The screen turned on, asked to be put on the floor and all. We were very excited.
And then I attached it to the dock, and it started behaving like it has for the past 2 weeks - green light, no LCD, no response...
And removing the batteries and putting them back in didn't change that. So I'm leaning toward an assumption that the charging dock is defective (Though I measured its output to be a steady 23.4v), and it's frying the batteries.

I need another set of batteries to test this theory
(Or another robot, to see if these batteries work with it)

-Ethan
ethan1701
 
Posts: 4
Joined: December 1st, 2012, 5:25 am

Re: Neato XV-21 worked for a month, now does not

Postby vic7767 » December 6th, 2012, 3:44 pm

The Neato contains firmware that includes a smart charging function. The dc output of the home base is not directly applied to the battery packs and the charger current is throttled by the internal charging firmware. The getCharger command will show voltage, current, and battery temperature via the USB comm port.
Roomba and Neato Mods, come visit: http://www.vic7767.com/

http://www.Robot-Doc.com/
User avatar
vic7767
Robot Master
 
Posts: 11935
Joined: January 14th, 2006, 8:31 pm
Location: Haughton Louisiana - USA

Re: Neato XV-21 worked for a month, now does not

Postby ethan1701 » December 6th, 2012, 4:25 pm

Though the USB comm port will only work if the Neato is on. And mine won't turn on now.
ethan1701
 
Posts: 4
Joined: December 1st, 2012, 5:25 am

Re: Neato XV-21 worked for a month, now does not

Postby vic7767 » December 6th, 2012, 6:49 pm

As mentioned earlier in this thread, contact Neato for some support.
Roomba and Neato Mods, come visit: http://www.vic7767.com/

http://www.Robot-Doc.com/
User avatar
vic7767
Robot Master
 
Posts: 11935
Joined: January 14th, 2006, 8:31 pm
Location: Haughton Louisiana - USA

Re: Neato XV-21 worked for a month, now does not

Postby aziesemer2 » December 6th, 2012, 11:40 pm

A stuck button, perhaps?
aziesemer2
 
Posts: 40
Joined: October 21st, 2012, 8:33 pm


Return to Neato Robotics

Who is online

Users browsing this forum: mfortuna, NewfieDrool, vic7767 and 184 guests