Mi Robot vacuum

Questions and comments about all other Robots go here.

Re: Mi Robot vacuum

Postby NeilF » June 11th, 2018, 1:04 pm

wassct wrote:
NeilF wrote:
wassct wrote:Hi all! I have had my vacuum for a few months now without a problem and I love it! Today when I went to use it I could no longer connect to China server. I'm located in the us. I've now lost the ability to use the Android mobile app. Any suggestions on what to do? Thanks!

Sent from my SM-G965U using Tapatalk

I had a similar problem. Had to get home to a Wireless connection and update the main app to 5.3.10...

Note: I had to relog into my app after the update.

Note: I hope this means the messages sent to me in my app no longer have Chinese (my language option is English).
Thanks for the reply! I actually tried again about an hour ago and it connected so not sure what the problem was. Maybe the server was down for a bit. Anyway, glad it's working again!

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
When you get app notifications that your Robot has started/stopped say a scheduled clean. Is part of the notification in chinese?

Moving to the chinese server seems to have started this :(
NeilF
Robot Addict
 
Posts: 105
Joined: June 2nd, 2017, 4:52 am

Re: Mi Robot vacuum

Postby wassct » June 11th, 2018, 2:03 pm

NeilF wrote:
wassct wrote:
NeilF wrote:
wassct wrote:Hi all! I have had my vacuum for a few months now without a problem and I love it! Today when I went to use it I could no longer connect to China server. I'm located in the us. I've now lost the ability to use the Android mobile app. Any suggestions on what to do? Thanks!

Sent from my SM-G965U using Tapatalk

I had a similar problem. Had to get home to a Wireless connection and update the main app to 5.3.10...

Note: I had to relog into my app after the update.

Note: I hope this means the messages sent to me in my app no longer have Chinese (my language option is English).
Thanks for the reply! I actually tried again about an hour ago and it connected so not sure what the problem was. Maybe the server was down for a bit. Anyway, glad it's working again!

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
When you get app notifications that your Robot has started/stopped say a scheduled clean. Is part of the notification in chinese?

Moving to the chinese server seems to have started this :(
No mine are in English but the vacuum is running now so I'll update if the next notification happens to be in Chinese for some reason. But..last time I ran the robot they were definitely in English.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
wassct
 
Posts: 7
Joined: June 11th, 2018, 9:47 am

Re: Mi Robot vacuum

Postby NeilF » June 11th, 2018, 2:46 pm

wassct wrote:No mine are in English but the vacuum is running now so I'll update if the next notification happens to be in Chinese for some reason. But..last time I ran the robot they were definitely in English.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
The main text of the app messages are in English. But the notifications also have chinese too.
NeilF
Robot Addict
 
Posts: 105
Joined: June 2nd, 2017, 4:52 am

Re: Mi Robot vacuum

Postby wassct » June 11th, 2018, 3:09 pm

NeilF wrote:
wassct wrote:No mine are in English but the vacuum is running now so I'll update if the next notification happens to be in Chinese for some reason. But..last time I ran the robot they were definitely in English.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
The main text of the app messages are in English. But the notifications also have chinese too.
Here is my notification when robot was finished (see attached pic). Is this what your asking about?Image

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
wassct
 
Posts: 7
Joined: June 11th, 2018, 9:47 am

Re: Mi Robot vacuum

Postby NeilF » June 11th, 2018, 4:15 pm

Here's an example of what I can get...

Image
NeilF
Robot Addict
 
Posts: 105
Joined: June 2nd, 2017, 4:52 am

Re: Mi Robot vacuum

Postby wassct » June 11th, 2018, 4:34 pm

NeilF wrote:Here's an example of what I can get...

Image
Are you by chance using the Asian version of the Mi Home App?

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
wassct
 
Posts: 7
Joined: June 11th, 2018, 9:47 am

Re: Mi Robot vacuum

Postby NeilF » June 11th, 2018, 4:39 pm

This started when I changed my region from Singapore to China to get the zone cleaning update.

What is your region set to?

Here's my settings...
Profile > Settings > Region : Mainland China
Profile > Settings > Language: English


Note: If I go straight in Store in the Mi Home app... Everything is in chinese!
NeilF
Robot Addict
 
Posts: 105
Joined: June 2nd, 2017, 4:52 am

Re: Mi Robot vacuum

Postby wassct » June 11th, 2018, 4:44 pm

NeilF wrote:This started when I changed my region from Singapore to China to get the zone cleaning update.

What is your region set to?

Here's my settings...
Profile > Settings > Region : Mainland China
Profile > Settings > Language: English


Note: If I go straight in Store in the Mi Home app... Everything is in chinese!
My language is actually set to default not English. See if that helps. Otherwise I'm not sure. I'm also on Android, which yours looks like as well.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
wassct
 
Posts: 7
Joined: June 11th, 2018, 9:47 am

Re: Mi Robot vacuum

Postby NeilF » June 12th, 2018, 12:18 pm

wassct wrote:
NeilF wrote:This started when I changed my region from Singapore to China to get the zone cleaning update.

What is your region set to?

Here's my settings...
Profile > Settings > Region : Mainland China
Profile > Settings > Language: English


Note: If I go straight in Store in the Mi Home app... Everything is in chinese!
My language is actually set to default not English. See if that helps. Otherwise I'm not sure. I'm also on Android, which yours looks like as well.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
Well well!

That's seemingly resolved it!

Excellent and very odd!
NeilF
Robot Addict
 
Posts: 105
Joined: June 2nd, 2017, 4:52 am

Re: Mi Robot vacuum

Postby wassct » June 12th, 2018, 12:45 pm

NeilF wrote:
wassct wrote:
NeilF wrote:This started when I changed my region from Singapore to China to get the zone cleaning update.

What is your region set to?

Here's my settings...
Profile > Settings > Region : Mainland China
Profile > Settings > Language: English


Note: If I go straight in Store in the Mi Home app... Everything is in chinese!
My language is actually set to default not English. See if that helps. Otherwise I'm not sure. I'm also on Android, which yours looks like as well.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
Well well!

That's seemingly resolved it!

Excellent and very odd!
Awesome!

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
wassct
 
Posts: 7
Joined: June 11th, 2018, 9:47 am

Re: Mi Robot vacuum

Postby Brett » June 13th, 2018, 1:31 am

RANT: Please do not "quote" the entire previous post every time you reply - it very quickly gets ridiculous! Quotes are used when you are are referring to a post that way back in the thread, or to a specific part of a long post.

Okay - I feel better now.

(-8
Time flies like an arrow.
Fruit flies like a banana!
User avatar
Brett
Robot Addict
 
Posts: 346
Joined: November 2nd, 2009, 8:50 pm
Location: Perth, Western Australia

Re: Mi Robot vacuum

Postby NeilF » June 13th, 2018, 3:37 am

Brett wrote:RANT: Please do not "quote" the entire previous post every time you reply - it very quickly gets ridiculous! Quotes are used when you are are referring to a post that way back in the thread, or to a specific part of a long post.

Okay - I feel better now.

(-8

Really? That much of an issue? :roll:

ps: It's a pretty common net habit, especially if you frequent busy forums. As the post you're replying to, which may have been the last post on the thread, might not be 5-10 minutes later when you (finally) submit your post. So it gets needlessly confusing...
NeilF
Robot Addict
 
Posts: 105
Joined: June 2nd, 2017, 4:52 am

Re: Mi Robot vacuum

Postby VIF » June 26th, 2018, 12:02 pm

Brett wrote:Quotes are used when you are are referring to a post that way back in the thread, or to a specific part of a long post.
Trimming quotes to only the part you are commenting on is much better.
VIF
 
Posts: 36
Joined: October 27th, 2012, 10:50 am

Re: Mi Robot vacuum

Postby BootloopBot » July 13th, 2018, 9:53 pm

New update released. Not sure when it was released since i have not opened the app for a few weeks.
BootloopBot
Robot Groupie
 
Posts: 50
Joined: June 10th, 2017, 2:35 am

Re: Mi Robot vacuum

Postby JeanClude » July 23rd, 2018, 6:31 pm

Hello all !

First, excuse my beginner english.

I hope you'll can help me.

Since 1 year, my Xiaomi Vacuum works perfectly, i love it !
But since 2 days, he stop cleaning before finish to clean my first floor, i don't why, i clean his sensors frequently.

He stop randomly after 6, 7 or 10m². And he has clean my 33m² since 1 year every day without any problem !

Thanks
JeanClude
 
Posts: 2
Joined: July 23rd, 2018, 6:22 pm

Re: Mi Robot vacuum

Postby vic7767 » July 24th, 2018, 5:41 pm

Possibly the battery may need replacement.
Roomba and Neato Mods, come visit: http://www.vic7767.com/
User avatar
vic7767
Robot Master
 
Posts: 14629
Joined: January 14th, 2006, 8:31 pm
Location: Haughton Louisiana - USA

Re: Mi Robot vacuum

Postby NeilF » July 25th, 2018, 3:29 am

vic7767 wrote:Possibly the battery may need replacement.

Wouldn't the battery reading from the app reflect this prior to and immediately after a clean?
NeilF
Robot Addict
 
Posts: 105
Joined: June 2nd, 2017, 4:52 am

Re: Mi Robot vacuum

Postby JeanClude » July 25th, 2018, 7:08 am

NeilF wrote:
vic7767 wrote:Possibly the battery may need replacement.

Wouldn't the battery reading from the app reflect this prior to and immediately after a clean?


This is not the battery, in the app there 95% battery left when he stop cleaning.
And sometimes, after 10 or 15 try, he works correctly and clean my 33m²
JeanClude
 
Posts: 2
Joined: July 23rd, 2018, 6:22 pm

Re: Mi Robot vacuum

Postby NeilF » July 25th, 2018, 7:19 am

JeanClude wrote:
NeilF wrote:
vic7767 wrote:Possibly the battery may need replacement.

Wouldn't the battery reading from the app reflect this prior to and immediately after a clean?


This is not the battery, in the app there 95% battery left when he stop cleaning.
And sometimes, after 10 or 15 try, he works correctly and clean my 33m²


Have you tried it starting from a completely different place (eg: other side of the house)? Or a different floor?
NeilF
Robot Addict
 
Posts: 105
Joined: June 2nd, 2017, 4:52 am

Re: Mi Robot vacuum

Postby skyone » August 13th, 2018, 8:11 am

there is a new name model Roborock S55
what is the difference from the S50? just the color? if so, why it cost much more than s50??
Attachments
20180803174946_57880.jpg
20180803174946_57880.jpg (29.45 KiB) Viewed 201 times
User avatar
skyone
 
Posts: 15
Joined: July 2nd, 2017, 6:20 pm

Previous

Return to All Other Robots

Who is online

Users browsing this forum: aarolar, Flole, im1kissfan, lanchez, mobzd, RockinRay, someoneclever and 163 guests